1. kesäkuuta 2007

Hexed pulmakulma

HEXED pulmakulma oli Nelostuotteen aivojumppa, jossa kaikki 12 palaa pitää sovittaa yhteen suorakulmioksi. Ja kuten kannessa mainostetaan, noita tapoja on 2339 erilaista. En löytänyt paketista vuosilukua, mutta eiköhän se 1980-luvulta ole... Muistatko pelanneesi tätä yksinpeliä? "Vaikeampaa miltä näyttää!"

Hexed Hexed - Nelostuote Finland

Tämä lasten "aivopähkinälelu" koostuu itse asiassa kahdestatoista (tai oikeastaan kahdeksastatoista, jos kääntöpuolet otetaan mukaan) erilaisesta pentominosta - jokainen palikka koostuu siis viidestä neliöstä. Wikipedian mukaan Tetris on saanut innoituksensa pentominoista, vaikka siinä totta kai käytetäänkin tetrominoja (neljän neliön kuvioita).

Hexed-kuviot paikoilleen aseteltunaPentominot paikoilleen aseteltuna
6x10 suorakaiteeksi.

Ks. myös Noidankehä ja Pythagoras, jotka nekin olivat Nelostuotteen pelejä.
  • PS. Tänä iltana TV2 esittää myöhäisillassa harvoin nähdyn elokuvan Auringonjumalan aarre (Plunder Of The Sun). Helsingin Sanomien televisiosivulla (1.6.) arvostelija ei elokuvasta tykännyt. Mielipide saa tietenkin olla jokaisella omansa, mutta perustelut ontuvat... Ensinnäkin hän moittii arkiseksi pääosan esittäjää Glenn Fordia, miestä, joka on suomalaisten mielissä film noirin ruumiillistuma upean Gilda-elokuvan vuoksi. Kovin ylimielistä. Toiseksi hän mainitsee että leffassa on "halvanlainen juoni, joka pistää henkilöt toimimaan hölmösti vain, jotta he joutuisivat pulaan." Niinpä. Jos elokuva-arvostelija ei tiedä, mikä on macguffin, joita tämän lajin elokuvissa käytetään, parempi olisi jättää arvostelu kirjoittamatta. En ole itsekään nähnyt tätä elokuvaa, jonka esitysoikeudet jäivät ilmeisesti pitkäksi aikaa jumiin elokuvan tuottaneen John Waynen perikunnalle, joten tämä on vain kritiikin kritiikkiä...

7 kommenttia:

  1. Kesämökillämme on Pythagoras, Noidankehä ja Pomppis, joka sekin on samaa Nelostuotteen pulmapelisarjaa. Pomppiksessa piti syödä nappuloita niin että saa viimeisen nappulan laudan keskelle.

    Perin pelit joskus 1970- ja 80-lukujen taitteessa enoiltani ja äitini väittää että ne olisivat peräti 60-luvulta. Mene ja tiedä.
    Tuo Hexed näyttää kyllä 80-luvun tuotteelta, kaikkine tietokoneviittauksineen.

    VastaaPoista
  2. Minullakin on kaikki nuo mainitsemasi pelit, paitsi Pomppis. Ja kesämökille minäkin ne vien nyt tänä viikonloppuna - onpahan lapsilla puuhaa sadepäivinä (jos käsikonsolipeleiltään ehtivät näitä "ikivanhoja" laatikoita avaamaan...). Itse asiassa poika on kovastikin tykännyt Pythagoras-pelistä.

    VastaaPoista
  3. Oliko arvostelija Antti Lindqvist, tuo ajatusten Vantaanjoki?

    VastaaPoista
  4. Ei ollut Antti, vaan joku uusi nouseva kyky... Tää on nyt tätä, Suomen suurimman sanomalehden arvostelijoina toimivat immeiset, joilla ei ole sivistystä, ei populaarikulttuurin eikä hengen sivistystä.

    VastaaPoista
  5. Timo Peltonen, jonka muistan Aviisin-vuosiltani 90-luvulta. Oli Seiskan toimittajana jossain vaiheessa. Ihan terävä jätkä, mutta ei selvästikään pidä klassisesta Hollywood-kerronnasta. Pointsit Timolle siitä, että hän mainitsi alkuperäisen kirjan, David Dodgen samannimisen romaanin, joka on juuri julkaistu uudestaan Hard Case Crimen toimesta ja saanut hyvät arviot - luulisi Timon taustatietoa googlatessaan törmänneen tähän.

    Peltonen mainitsi myös romaanin CATCH A THIEF, joka on hyvä, mutta jostain käsittämättömästä syystä jäänyt suomentamatta.

    Pythagoras voi löytyä vielä jostain, oli ihan siisti juttu joskus 80-luvun alussa.

    VastaaPoista
  6. Jätin ihan tarkoituksella tällä kertaa nimen mainitsematta, sattuuhan niitä "huteja" itse kullekin... eikä tämä ollut ollenkaan niin paha huti kuin nuo pari aikaisemmin mainitsemaani (linkit edellisessä kommentissani).

    VastaaPoista
  7. Julkisia tekstejähän elokuva-arvostelut ovat.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: